دستگاه خشک کن میوه ،سبزی و گیاهان دارویی با تکنولوژی مایکروویو

دستگاه خشک کن میوه ،سبزی و گیاهان دارویی با تکنولوژی مایکروویو

دستگاه خشک کن میوه ،سبزی و گیاهان دارویی با تکنولوژی مایکروویو

15 اسفند1396
دستگاه خشک کن میوه ،سبزی و گیاهان دارویی با تکنولوژی مایکروویو

دستگاه خشک کن میوه ،سبزی و گیاهان دارویی با تکنولوژی مایکروویو

خشک کردن یکی از روش های قدیمی نگهداری محصولات کشاورزی است. در این روش علاوه بر جلوگیری از فساد میوه ها و محصولات عذایی توسط میکروارگانیسم ها وفرایند های شیمایی ، وزن محصول نیز کاهش یافته و هزینه های نگهداری انبارش وحمل ونقل آنها نیز کاهش پیدا می کند . روش های مختلف برای خشک کردن محصولات غذایی وجود دارد از جمله اشعه مادون قرمز ، روش تصعیدی وخلا و روش های متداول هوای گرم . دو روش اول به دلیل گرانقیمت بودن برای استفاده در بخش کشاورزی مناسب نیست . متداولتربن روش هوای گرم می باشد که بزرگترین عیب این روش زمان بالای خشک کردن که معمولا 8 الی 10 ساعت طول می کشدو  مصرف بالای سوخت می باشد. همچنین با توجه به وزش هوا طمع میوه نیز از بین می رود. جدید ترین تکنولوژی برای عمل خشک کردن ،  روش مایکرویوو می باشد.

در این روش از امواج الکترومغناطیس در باند مایکروویو جهت تشدید مولکول های آب و ایجاد حرارت استفاده می شود.

که در نهایت طی گذارندن زمان بسیار کوتاه در حد 5 الی 14 دقیقه با توجه به نوع میوه ، میوه خشک می شود. اما با توجه به این که ایجاد حرارت در مایکروویو از مرکز میوه آغاز و به سمت جداره میوه ادامه پبدا می کند لذا در سیستم هایی که به تنهایی از مایکروویو برای خشک کردن بهره می گیرند کیفیت میوه حفظ نمیشود و رطوبت در سطح جداره پوسته میوه باقی می ماند . لذا برای مرتفع نمودن این اشکال فنی ،محصول ترکیبی مایکروویو وهوای گرم طراحی وبه مرحله اجرا درامد

این محصول اختراعی حاصل سالها تلاش وتحقیق تیم تحقیقاتی گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه می باشد. اولین پایان نامه در حوزه طراحی وارزیابی روش خشک کن ترکیبی مایکروویو و هوای گرم در گروه مکانیک بیو سیستم دانشگاه ارومیه در سال 89 تعریف وتحقیقات لازم برای ان به رهبری دکترپرویز احمدی مقدم و دکتری علی محمد نیکبخت اعضای هیئت علمی این گروه آغاز شد.کارهای طراحی وساخت توسط  دکترمهرداد فوج لعلی و تحقیقات آن توسط آقای دکتر امین حاضر وظیفه طی گردید. که اولین نمونه آزمایشگاهی آن در سال 90 ساخته و تحقیقات آن بر روی میوه سیب به نتیجه رسید و در اداره ثبت اختراعات کشور به عنوان اختراع ثبت گردید . از ان پس تحقیقات گسترده در این گروه طی پایان نامه های متعدد کارشناسی ارشد ودکتری بر روی پارامتر های موثر در امر خشک شدن میوه و همچنین میوه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت . در نهایت این محصول در شرکت دانش بنیان توسعه ایمن ااکترونیک باختران مستقر در پارک علم وفناوری آذربایچان غربی  با بهره گیری از پرسنل توانمند مهندسی این شرکت ، وسرمایه گذاری جناب آقای جمال شریفی رئیس هیئت مدیره شرکت  نمونه صنعتی ریلی (پیوسته ) و کابینتی آن به تولید صنعتی رسید. از مزیت های این سیستم : خشک کردن در زمان کوتاه ، مصرف انرژی پایین ، عدم استفاده از انرژی های فسیلی ، حفظ رنگ وطعم میوه و نیروی انسانی پایین می توان نام برد.

با توجه به گسترده بودن صنعت کشاورزی در استان آذربایجان غربی و همجواری این استان با کشور های ترکیه ، عراق و ارمنستان و آذربایجان تولید این محصول استراتژیک می تواند علاوه بر ارز آوری عظیم برای کشور، موجب اشتغال زایی برای کشاورزان عزیز کشورمان باشد. که به جای فروش ارزان محصولات کشاورزی ، آن را به محصول با ارزش افزوده بالا که اکنون در بازار ایران حدود 500 هزار ریال به ازای هر کیاو ارزش دارد تبدیل نمایند.

نظرات
4.8 /5 20 5 1
ارسال نظر